top of page

Freija D'Hondt

Zanglerares

Deze workshop heeft me enorm geholpen zowel professioneel, relationeel als familiaal. Het heeft mij inzichten gegeven om conflicten op een andere manier te benaderen. 
Joyce is zeer overtuigend in wat ze wil overbrengen omdat ze duidelijk gelooft in deze strategie van omgaan met elkaar. En dit doet ze op een zeer rustige, toegankelijke en vriendelijke manier. 
De cursus bevat verschillende werkvormen wat voor veel afwisseling zorgt. Alle gesprekken die hebben plaatsgevonden waren bedoeld als oefening maar werden spontaan écht.
Een aanrader voor iedereen die beter wil leren omgaan met conflicten

Pia Duwaerts 

Leerkracht

Voor mij waren de workshops elke keer een gezellig samenkomen met mensen die op het einde van de workshopreeks toch een soort vrienden waren geworden. Je leert elkaar heel goed kennen door verbindende communicatie toe te passen. Er konden emoties getoond worden. Ik leerde hoe ik andere mensen hun gevoelens en gedachten beter kan begrijpen.

 

Mij is het meeste bijgebleven hoe ik op een minimale manier aan verbindende communicatie kan doen. Het concept op zich is niet zo simpel, maar als je al moeite doet om de andere persoon niet meteen te veroordelen en met een open blik te communiceren merk ik dat het verbindend communiceren vrij vlot loopt. Je leert conflicten onder ogen komen en je durft meer je emoties te tonen.

 

Op school merk ik dat leerlingen vaak heel veel moeite hebben met communiceren. Geweldloos communiceren is voor hen iets dat enorm zou kunnen helpen. Er wordt vaak fout gecommuniceerd waardoor er enorme misverstanden en ruzies ontstaan. Als leerkracht probeer ik verbindende communicatie bewust toe te passen en hoop op deze manier ook een meerwaarde te vormen voor de leerlingen.

Kris Dierckx

Zelfstandige

Joyce wist ons 2 dagen, in een stralende zon, te laten groeien in verbindend communiceren. Praktijkoefeningen die onderbouwd en afgewisseld werden met theorie brachten ons de voornaamste principes van verbindend communiceren bij. Een aanrader voor iedereen die, of het nu professioneel of privé is, dichter bij zijn medemens wil staan. 

Lynn Brosens

Logistiek medewerker

De workshop heeft me enorm geholpen om mezelf en mensen rondom mij beter te begrijpen. Ik ben situaties op een andere manier beginnen benaderen. Ik ben niet meer bang om mijn gevoelens over te brengen aan iemand, omdat ik in deze workshop heb gezien dat het helemaal niet zo eng is als het lijkt.

Ik vond het fijn dat de workshop bij mensen thuis in de woonkamer werd gegeven. Dit creëerde een warme en familiale sfeer die alle deelnemers en ook Joyce zelf uitnodigde om zich open te stellen en op persoonlijke ervaringen te delen. Ik heb enorm genoten van het weekend, ik heb er veel uit geleerd en het is een enorme aanrader voor wie simpelweg nieuwsgierig is of voor mensen die al meer ervaring hebben met verbindende communicatie. 

Toon Bogaerts

Zelfstandige klusjesman

Over de introductie van 1.5u. 

Ik vind het een heel interessant concept, en heb zin om het te implementeren in mijn dagdagelijkse communicatie/strategie. Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk en inspirerend.

Ik ben enthousiast over het concept, en deel het geregeld tijdens mijn gesprekken met mensen! Ik hoop binnenkort zelf ook nog eens deel te nemen.

Sebastiaan

Een gefaalde carrièrestart en een gecompliceerde relatie brachten me in een stevige dip waarin ik sterk aan mezelf twijfelde.
Om mezelf assertiever te kunnen opstellen op de werkvloer en in mijn relatie schakelde ik daarom de hulp van Joyce in.
In de eerste plaats is het op zo'n moment fijn om niet de klassieke 'komt wel goed' te horen maar dat er iemand écht naar je luistert en je je werkelijk begrepen voelt.
Daarnaast heb ik geleerd om beter in verbinding te staan met mezelf, te luisteren naar wat ik werkelijk nodig heb en dit op een verbindende wijze te communiceren.
Intussen ben ik weer vol goede moed bezig met solliciteren en zijn ik en mijn vriendin een stuk beter op elkaar afgestemd.

Lynn Meuleman

Grafisch vormgever

Met veel enthousiasme en passie zet Joyce de voordelen van verbindende communicatie in de schijnwerpers. Die gedrevenheid waardeer ik enorm aan haar als coach, net als haar luisterend oor en stimulans voor persoonlijke groei. Op een ongedwongen en spontane manier wordt er gewerkt in kleine groepjes en met afwisselende werkvormen. Dankzij de vele handvaten die Joyce aanreikt en door oefenmomenten tijdens intieme workshopreeksen, kan je het nieuwe communicatiemodel beginnen toepassen in je persoonlijke omgeving. Het lucht op om die moeilijke discussie, lastige confrontatie of dat knagend gevoel in jezelf vanuit een ander perspectief aan te pakken. Ik heb van Joyce geleerd om meer vanuit mezelf te spreken en om te luisteren naar behoeftes die soms schuilgaan achter een stroom van woorden. Die van mezelf, maar ook van mijn gesprekspartner.

Barbara De Block

Technisch assistent milieu

Ik nam deel aan één van de allereerste Klaproos-sessies, en zelfs toen al had Joyce een heel goed idee van de boodschap die ze wilde overbrengen.
Van alle theoretische gegevens werden steeds praktische voorbeelden gegeven, waardoor het onmiddellijk duidelijk was hoé en waar je geweldloze communicatie kan toepassen in je eigen leven. 
We hadden ook een zeer toffe groep waarbij het mogelijk was om jezelf open en kwetsbaar op te stellen.
Tot op de dag van vandaag merk ik dat ik de principes van geweldloze communicaties toepas in m’n interacties met anderen, en ze leiden steeds tot een beter begrip van elkaar! Hiervoor ben ik Joyce en Klaproos nog steeds zeer dankbaar.

Charlotte Van den Bosch

Communicatie manager

Twee jaar geleden nam ik deel aan een vierdelige groepssessie bij Joyce. Ik schreef me in, zonder echt te weten wat ik moest verwachten. Ik ervaarde de sessies als een echt groeimoment. Ik ben van nature iemand die conflicten vermijd, wat me veel energie kost. Nu, twee jaar later, maak ik nog steeds gebruik van de tools die ik aangereikt kreeg tijdens deze cursus. Ik benader moeilijke gesprekken niet langer als conflicten, maar als noden die vervuld moeten worden. Hierdoor kan ik mijn persoonlijke grenzen beter definiëren en aangeven.

Ik ben Joyce heel dankbaar voor de inzichten die ik heb verworven en raad iedereen aan zich open te stellen om deel te nemen.

Roel Bosman

Zelfstandige

De introductie tot verbindende communicatie bij Joyce was mijn eerste
kennismaking met dit soort communicatie en kon niet op een beter
tijdstip mijn leven binnenhuppelen. Joyce is bezield door het thema en houdt ervan samen met haar cursisten te leren en ervaren wat
verbindende communicatie inhoudt. Ik heb ontdekt hoe krachtig dit kan zijn om langdurende onenigheid en geblokkeerde communicatie op te helpen heffen.

bottom of page